dare to be different
 

IPAF trainingen

Het IPAF-opleidingsprogramma is de enige hoogwerker training die internationaal erkend is. Het is ontwikkeld in nauwe samenwerking met professionals uit de hoogwerkerindustrie en als enige door de TÜV gecertificeerd op grond van de minimum standaardvereisten, zoals vermeld in de ISO-norm 18878.

Tevens draagt deze training bij aan het verhogen van de efficiency, het verminderen van (bijna) ongevallen en storingen aan de machine. Daarnaast wordt het veiligheidsbewustzijn van de deelnemers verhoogd.

Nieuws: Vanaf augustus 2021 is IPAF ook erkend i.p.v. de SOG hoogwerker trainingen! Dus voor oa. de petrochemie hoeft u niet meer het SOG te behalen, een IPAF certificaat is ruimschoots voldoende!!! Lees hier het persbericht van IPAF: persbericht 26-08-2021

Inhoud

In de IPAF-norm zijn de verschillende soorten hoogwerkers onderverdeeld in categorieën. Klik hier voor een overzicht van deze categorieën (.pdf). U kunt per dag voor meerdere categorieën worden opgeleid. Iedere training bestaat uit een theoriedeel (algemeen) en een praktijkdeel (per categorie). De deelnemers leggen voor ieder deel een internationaal erkend examen af.

Opmerkingen

De IPAF - hoogwerkertraining wordt internationaal erkend als bewijs van het veilig en professioneel kunnen bedienen van een hoogwerker. U ontvangt na succesvolle deelname aan de training een IPAF-certificaat en een PAL Card voor gebruik op de werklocatie. Tot en met 22-11-2021 word de PAL Card per post toegestuurd. Na 22-11-2021 vervalt het papieren certificaat en de PAL Card en worden vervangen door digitale versies! 

Investering per groep
De investering per groep voor de IPAF  bedraagt €1150,-
Niet inbegrepen in de kosten zijn de BTW, IPAF PAL Card, kosten voor lunch, de kosten voor eventueel te organiseren accommodatie en/of machines, reiskosten voor de trainer (€0,35 per km.) 


Overige belangrijke informatie: 

  • Locatie: de training wordt Inhouse op uw eigen gewenste locatie gegeven
  • Duur van de training is voor de basistraining 1 dag
  • Minimale leeftijd voor deelname is 18 jaar
  • Maximale groepsgrootte is afhankelijk van het aantal deelnemers. Per trainer mogen er maar 12 praktijktoetsen per dag afgenomen worden. Dus indien men kiest voor 3 categorieën (bv 1B, 3A en 3B) dan zijn dit per persoon 3 praktijktoetsen. In totaal kunnen er dus maar 4 personen die dag deelnemen aan een IPAF training. 
  • Mogelijkheid tot volgen van een e-learning module voor de herhalingstrainingen.
  • Certificering is internationaal erkend en geaccepteerd door Arbo wet / ARAB codex
  • Alleen trainingen in groepsverband zijn mogelijk, helaas geen individuele mogelijkheden. 

E-mailen
Bellen
Map
Info